Desatero zmrzlináře.

 

Upoutání pozornosti

Zmrzlina musí být vytvarována, hladká, našlehané a jemné konzistence

 

Srozumitelnost

Druh, porce, doplňky apod.

 

Optimismus prodává

Prodávající by měl být vždy náležitě upraven, pozitivní a s úsměvem

 

Chuť

Zmrzlina musí být jemná, lehce rozpustná na jazyku a osvěžující.

 

Hygiena prodeje

Zákazníci vnímají, co je a není hygienické - používejte rukavice, kleště, atd.

 

Dobrá zkušenost

Každý zákazník, který má dobrou zkušenost, se Vám stálé vrací.

 
 

Nedostatky

Pozor na krystalky ledu, trhliny a vzduchové bubliny ve zmrzlině.

 

Čisté prostředí

Pracovní místo by mělo být čistě, upravené a přehledně organizované.

 
 
 

Poctivost

Zmrzlina musí mít vždy svoji správnou míru, možnost na požádání zkontrolovat váhu.

 

Poctivá příprava

Dodržování osvědčených postupů přípravy zmrzliny se Vám vyplatí.

Začínáme točit

Legislativní požadavky

Na činnost provoz točené zmrzliny doporučujeme řemeslnou živnost v oboru pekař-cukrář. Lze využít i řemeslnou živnost obor hostinská činnost.
Podmínkou je vyučení v oboru, 6 let potvrzené praxe, nebo garant, který splňuje dříve uvedené podmínky. Více v Živnostenském zákonu, nebo je vhodné se informovat na příslušném Živnostenském úřadě.

Hygienické požadavky

Ohledně hygieny máte povinnost oznamovací, pokud jde o nový provoz. Pokud už provoz existuje a začnete točit zmrzlinu, máte povinnost oznámit rozšíření provozu. Provozovatel za všech okolností, i pokud je řádně zaměstnán, musí vše oznámit i na odbor sociální a zdravotní péče, kde mu budou vyměřeny platby související s jeho podnikáním.

Vybudování provozovny

  • tekoucí pitná voda – studená, teplá

  • elektřina – 230 V, 400 V (dle typu stroje)

  • dřez

  • umyvadlo

  • pracovní plocha – není stanovena velikost, většinou stačí pracovní deska jako v menší kuchyňce

  • prostory omyvatelné vodou – nemusí být kachličky, ale stačí omyvatelná barva, tak aby splňovala požadavek na styk s potravinami

  • prostor pro skladování zboží – nemusí být velký, stačí oddělený, např. o velikosti 50 x 100 cm

  • další požadavky – dle vyjádření hygieny v daném místě – odbor Hygiena výživy

  • malá lednice

  • větrání (odvod teplého vzduchu)

  • stánek musí splňovat nařízení EP 852/2004 o hygieně potravin

  • provozovna musí mít zpracované HACCP, provozní a sanitační řád, revize elektro

Výběr zmrzlinového stroje

S výběrem zmrzlinového stroje Vám rádi pomůžeme, nebojte se obránit na nás skrze email, telefon.

Propagační materiál

Dokážeme Vám zvýraznit a zásadně oživit vaši provozovnu podle vašich představ.